top of page

Francis van Broekhuizen

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid! Francis schitterde in het theater in talloze operarollen en oogstte afgelopen seizoen veel lof met haar vertolking van Moeder Overste in de musical The Sound of Music. Ook op televisie is Francis een graag geziene gast en werd zij geroemd om haar optredens in o.a. De Verraders, De Slimste Mens, Make Up Your Mind en Maestro.

Deze Kerstvakantie zal operadiva Francis van Broekhuizen samen met pianist Gregor Bak, een zangkwartet en andere musici, het publiek meenemen op een komische, muzikale Kerstvertelling gepresenteerd in de iconische Grote Zaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Beroemde Kerstliederen en herkenbare Operaklassiekers worden verweven in een meeslepend Kerstverhaal waarbij meezingen wordt aangemoedigd!

Pianist
Gregor Bak

Gregor Bak heeft, na het gymnasium en een klassieke pianostudie, muziekwetenschap gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Sinds 1993 is hij als dirigent verbonden aan het Oeral Kozakkenkoor. Vanaf 1992 presenteerde hij het klassieke muziekprogramma C-Majeur voor de NCRV en presenteerde hij o.a. de programma’s Schoolstrijd, Thank you for the music en 176 afleveringen van Zo Vader Zo Zoon. Daarnaast was hij jurylid in het programma Una Voce Particolare. Met pianist Cor Bakker en combo werkte hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends. Samen met Francis van Broekhuizen was hij te zien in hun theaterprogramma Dolle Diva en de afgelopen maanden in de succesreprise van hun voorstelling Bij Twijfel Hard Zingen.

Gregor Bak.jpg
jazzcombo.jpg

 Jazzcombo

De door de wol geverfde muzikanten Frits Landesbergen (drums en synthesizer) en Edwin Corzilius (contrabas) complementeren deze voorstelling en zorgen er met hun swingende arrangementen voor dat er een zeer ruime selectie van nummers gepresenteerd kan worden. Van modern en pop naar jazz en klassiek; elk muzikaal genre kunnen deze multitalenten over het voetlicht brengen. Meezingen gegarandeerd!​​

Zangkwartet

Maak kennis met deze vier jonge talentvolle zangers! Zij zullen Francis tijdens de muzikale intermezzo’s ondersteunen met hun meerstemmige koorpartijen. Met Gregor Bak in zijn dubbelrol als koordirigent aan het muzikale roer zorgt dit zorgvuldig samengestelde koor voor het ultieme ‘Christmas Carol’ gevoel.

Zangkwartet.png
bottom of page